Microsoft Windows Virtual Desktop gelanceerd! Meer weten?

Microsoft kondigt aan dat Windows Virtual Desktop (WVD), het Azure systeem voor het virtualiseren van Windows 10, nu algemeen beschikbaar is.

windows 10  desktop virtual
Photographer: Panos Sakalakis | Source: Unsplash

Wat is Microsoft WVD?

Met behulp van Windows Virtual Desktop kunnen ondernemingen hun werknemers toegang geven tot gevirtualiseerde toepassingen en externe desktops. Bovendien worden multi-session Windows 10 verbindingen perfect ondersteund! Dit is iets waarin Microsoft een unieke positie inneemt ten opzichte van andere leveranciers die gevirtualiseerde Windows desktops aanbieden.

Wereldwijde uitrol gestart

Naast het algemeen beschikbaar maken van de dienst, is Microsoft ook bezig met de wereldwijde uitrol. De preview ging alleen door in de VS was en het oorspronkelijke plan was om deze wereldwijd langzaam uit te rollen.

Meer dan 20.000 bedrijven hadden zich aangemeld voor de preview fase van deze nieuwe technologie, een enorme interesse! Bovendien zal Microsoft Teams meer ondersteuning krijgen in WVD met een aanzienlijk verbeterde videoconferentie-ervaring.

Windows Virtual Desktop Experience

Overname FSLogix cruciaal

Kort na de aankondiging van de preview van WVD nam Microsoft een bedrijf over met de naam FSLogix. FSLogix is gespecialiseerd in het leveren van hetzelfde soort gevirtualiseerde Windows-omgevingen als Microsoft aanbiedt via WVD. Microsoft nam van het bedrijf FSLogix veel van de knowhow over om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring op WVD zo soepel mogelijk verloopt.

Wat met Windows 7?

Een aantal bedrijven is ook nog steeds op bezig met de upgrade van hun oude Windows 7-implementaties. Microsoft zal binnenkort stoppen met het verstrekken van gratis beveiligingspatches voor Windows 7, maar op het Windows Virtual Desktop platform zullen deze gebruikers nog steeds toegang kunnen krijgen tot gevirtualiseerde Windows 7-desktops met gratis uitgebreide beveiligingsupdates tot januari 2023.

Extra licentie?

Bedrijven kunnen zonder extra licentiekosten toegang krijgen tot Windows 10 Enterprise en Windows 7 Enterprise op het WVD platform als ze een Windows 10 Enterprise of Microsoft 365 licentie hebben. Het verbruik en consumptie zal wel aangerekend worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden en toegevoegde waarde van het Windows Virtual Desktop platform? Wat kan deze nieuwe technologie voor jouw organisatie betekenen? Incrius kan je hierin helpen! We beantwoorden graag je vragen hieromtrent!