11.11.11 - Microsoft Lync

21 | 11 | 2016
Om de communicatie tussen de kantoren van 11.11.11 in onder meer België, Haïti, de Filipijnen en Congo te verbeteren, maakt de organisatie gebruik van Microsoft Lync. De implementatie van die toepassing voor Unified Communications gebeurde door ICT-partner Incrius. <br><br /> 11.11.11 is de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging en bundelt de krachten van ruim zeventig organisaties en twintigduizend vrijwilligers. Samen zetten zij zich in voor een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft op ontwikkeling. Dat vraagt structurele veranderingen aan het huidige beleid. Daarom voert 11.11.11 acties en campagnes, en lobbyt de organisatie onder meer voor eerlijke handelsrelaties, waardig werk en een doortastend klimaatbeleid. In Latijns-Amerika, Centraal-Afrika en Azië steunt 11.11.11 de partnerorganisaties in hun strijd voor een eerlijke ontwikkeling.
Concreet staat het team van 11.11.11 in voor de ICT-ondersteuning van zowat tweehonderd medewerkers, verspreid over vijf kantoren in België en de verschillende landenkantoren in het buitenland. De ICT-afdeling van 11.11.11 telt drie ICT-medewerkers.De ICT-omgeving van 11.11.11 is uitgebouwd op basis van Terminal Services met Citrix. Tegelijk is Skype een heel populaire toepassing bij NGO's. "Er is vaak telefonisch contact met medewerkers en vrijwilligers in verre landen", zegt Wim Allegaert. "Skype is daarbij goed ingeburgerd." Alleen blijkt het in de praktijk niet zo eenvoudig om de combinatie van Skype en Citrix vlot te laten werken. Tegelijk was er wel een duidelijke vraag naar IP-telefonie, omdat die nu eenmaal een kostenefficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing biedt. 11.11.11 vond een alternatief bij Lync, de tool voor Unified Communications van Microsoft. Via SOCIALware kon 11.11.11 bovendien op interessante voorwaarden rekenen. SOCIALware is een project dat vzw's met een sociale doelstelling helpt om efficiënter te werken door ze toegang te verlenen tot donatieprogramma's voor ICT-producten. Ook Microsoft neemt aan dat project deel.
"Microsoft Lync integreerde heel makkelijk met onze bestaande Microsoft-omgeving", vervolgt Wim Allegaert. "Belangrijk was ook dat Lync zou aansluiten op onze Mitel-centrale, zodat we op dat vlak niet tegen extra investeringen zouden aankijken." De implementatie gebeurde door Incrius, dat al langer optreedt als ICT-partner van 11.11.11. Het bedrijf staat er in voor een belangrijk aandeel van de grote softwareprojecten. "Incrius heeft als voordeel dat de onderneming echt rekening houdt met de context waarin we werken en met de specifieke behoeften van 11.11.11. In de non-profitsector is het lang niet zo vanzelfsprekend om een partner te vinden die onze uitdagingen echt begrijpt."
Concreet heeft Incrius de implementatie van Microsoft Lync uitgevoerd voor de 105 eigen medewerkers van 11.11.11. Wim Allegaert: "Met name de chatfunctie was erg welkom. In Afrikaanse landen is er vaak maar een wankele internetverbinding beschikbaar, maar via chat kun je toch vlot communiceren." Ook op het vlak van telefonie heeft Lync voor een merkbare verbetering van de communicatie gezorgd. "Via het gebruik van Lync kunnen we onder meer het telefoonnummer van het kantoor in Kinshasa als een intern nummer beschouwen. Is er niemand aanwezig, dan krijgt de medewerker automatisch een bericht via e-mail.
Dankzij het gebruik van Lync zijn intussen ook de telewerkers van 11.11.11 via IP-telefonie bereikbaar. "Ook binnen de ICT-afdeling genieten we van de voordelen van Lync", besluit Wim Allegaert. "We voorzien met het team altijd in permanentie, maar met Lync kan dat nu ook perfect thuis, van op afstand."

11.11.11
Wim Allegaert
ICT-medewerker
www.11.be

Iedere maand tips & advies in jouw mailbox betreffende onze bedrijfscontinuïteit en andere oplossingen?

Referenties

Onze klanten zijn, naast het volledige Incrius-team, ons dierbaarste bezit. Ze vertellen zelf hoe onze diensten hun noden invulden en welke impact dit had op hun organisatie.
Meet us

Ons bedrijf is gelegen in Laarne. Incrius levert diensten in heel België met Vlaanderen als belangrijkste focus.

News

GDPR is geen Buzzword maar een concreet feit. Maar het belang van GDPR op de bedrijfsvoering is voor elk bedrijf anders.
Incrius ondersteunt bedrijven in het detecteren van de vereisten en het implementeren van de gepaste maatregelen om zo in lijn te zijn met de nieuwe regelgeving.