Amonis - Performante en schaalbare storage

14 | 11 | 2016
Een vereenvoudigde Disaster Recovery procedure, performantiewinst, meer ruimte en High Availability, het zijn allemaal voordelen die de nieuwe storage-oplossing bij Amonis met zich meebracht. Voor het advies en de implementatie van deze belangrijke beslissing, deed het bedrijf beroep op Incrius, die zich al 15 jaar vaste IT-partner mag noemen.
Amonis is een sociaal pensioenfonds en biedt naast het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen ook bijkomende risicodekking bij moederschap, ziekte, ongeval of overlijden. De organisatie is gevestigd in Brussel en richt zich op alle vrij beroepen, met een nadruk op zorgverlenende profielen, zoals artsen, tandartsen, kinesitherapeuten en apothekers. Bij Amonis zijn ongeveer 27.000 leden aangesloten. De beurskapitalisatie van het bedrijf bedraagt 1,4 miljard euro. “ We zijn een kleine financiële organisatie”, zegt ICT-manager Mark Luyckx, “maar we moeten aan quasi dezelfde standaarden voldoen als de grote spelers uit de financiële sector, inclusief alle audits die daar bijhoren. Het spreekt voor zich dat IT en IT-governance in die context voor ons erg belangrijk zijn.” Als kleine organisatie – het bedrijf telt 41 medewerkers- heeft Amonis ervoor gekozen om zijn ICT-omgeving uit te bouwen via partnerschappen. Voor alles wat met infrastructuur en systeemonderhoud te maken heeft, rekent Amonis intussen al 15 jaar op Incrius. z

Echte partner met expertise

ICT valt binnen Amonis onder de dienst Finance. Mark Luyckx is er ICT-manager en werkt samen met een Senior Business & Process Analyst-Developer. Dagelijks houdt het IT-team zich bezig met het onderhoud, beheer en ontwikkeling van databases en applicaties. Eén keer per week wordt het team vervolledigd door een dedicated system engineer van Incrius, die voor zowel de controle van het netwerk zorgt als voor de upgrades en installaties van de infrastructuur. Incrius heeft door de jaren heen al heel wat projecten succesvol afgerond bij het bedrijf, zoals netwerkvernieuwingen, virtualisatie, telefonie, RDS-Farm, Exchange migraties en SQL migraties.
“We proberen om de 5 jaar onze hardware te vernieuwen, om zo steeds de beste performantie te behouden,” vertelt Mark Luyckx, ICT-manager. “Voor onze onderhoudscontracten doen we ook beroep op Incrius. We krijgen tijdig een voorstel voor vernieuwing, zodat we zeker geen licenties vergeten te verlengen. Maar belangrijker nog is dat ze er ons ook tijdig op wijzen dat de hardware aan vervanging toe is. Dit was ook het geval voor onze oude NetApps, waarvan het onderhoudscontract zeer duur werd,” gaat Mark verder.
De juiste keuze voor de best passende storage kan een complex gegeven worden. “Gelukkig kent Incrius ‘het huis’ en hebben ze samen met ons de huidige situatie in kaart gebracht en gekeken waar we in de toekomst naartoe willen.” Rekening houdend met de verderzetting van de sterke groei was Amonis aangewezen op de implementatie van een systeem dat flexibiliteit en schaalbaarheid bood naar de toekomst. “Amonis was tevreden over de oude NetApps en het was enorm belangrijk om de huidige replicatie te kunnen blijven verderzetten. We moesten ook rekening houden met de audits die het bedrijf voert," vertelt Adriaan Van Eeckhoutte, ICT Business Consultant bij Incrius. Dit waren belangrijke elementen in de beslissing om opnieuw voor NetApp te kiezen.
Incrius zette bij Amonis voor de productie een FAS2240HA neer met 24 SAS schrijven van 600GB en 24x1TB SATA. Daarnaast werd er ook een Disaster Recovery oplossing in gebruik genomen: een FAS2240 met 24 SATA schrijven van 2TB. Naast deze vernieuwing was er ook nood aan een Cisco-stack en moest er rekening gehouden worden met de voorbereiding op een 10GB-omgeving. De voordelen van deze nieuwe storageoplossing zijn aanzienlijk. Er is performantiewinst en meer ruimte beschikbaar. Verder zorgt de active-active controller voor High Availability. Bovendien bestaat er dankzij deze nieuwe storageomgeving een vereenvoudigde disaster-recovery procedure.

Lange-termijn samenwerking

“De migratie naar SQL 2014, exchange 2013 en hardware monitoring zijn zaken die dit jaar nog op het programma staan. Volgend jaar zullen we dan de servers en switches vernieuwen, alsook zorgen voor de verdere upgrade van de virtuele servers naar het laatste Microsoft-platform. Hiervoor zullen we uiteraard opnieuw beroep doen op Incrius,” besluit Mark Luyckx die tevreden terugkijkt op de uitstekende samenwerking.

Amonis Mark Luyckx - IT-manager
www.amonis.be

Iedere maand tips & advies in jouw mailbox betreffende onze bedrijfscontinuïteit en andere oplossingen?

Referenties

Onze klanten zijn, naast het volledige Incrius-team, ons dierbaarste bezit. Ze vertellen zelf hoe onze diensten hun noden invulden en welke impact dit had op hun organisatie.
Meet us

Ons bedrijf is gelegen in Laarne. Incrius levert diensten in heel België met Vlaanderen als belangrijkste focus.

News

GDPR is geen Buzzword maar een concreet feit. Maar het belang van GDPR op de bedrijfsvoering is voor elk bedrijf anders.
Incrius ondersteunt bedrijven in het detecteren van de vereisten en het implementeren van de gepaste maatregelen om zo in lijn te zijn met de nieuwe regelgeving.