D'Hondt - Nieuwe IT-infrastructuur

14 | 11 | 2016
Een nieuwe IT-infrastructuur garandeert de bedrijfscontinuïteit in de productievestigingen en toonzalen van D'Hondt. Met de gevirtualiseerde en redundant uitgebouwde infrastructuur effent het bedrijf bovendien het pad voor de implementatie van een nieuw ERP-pakket. Voor het design, de uitrol en het onderhoud van zijn IT-infrastructuur rekent D'Hondt al tien jaar op IT-partner Incrius.

D'Hondt is fabrikant van deuren, trappen en parket, in alle stijlen en sferen. Bij het familiebedrijf staat vakmanschap al meer dan honderd jaar centraal. D'Hondt beheerst de kwaliteit van zijn producten doorheen het hele traject: van ontwerp tot fabricatie in de eigen ateliers, zagerij en droogovens. Een team van ervaren installateurs en opmeters garandeert een nauwkeurige plaatsing. Begin de jaren '90 verplaatste de onderneming haar activiteiten van Oudenaarde naar twee sites in Zingem, waar de productie van deuren en parket plaatsvindt. In Wandre bij Luik produceert D'Hondt trappen. Naast de drie productievestigingen beheert het bedrijf vijftien toonzalen, verspreid over het hele land. Bij D'Hondt zijn ongeveer tweehonderd medewerkers actief. Een tweekoppig team zorgt voor de IT-ondersteuning van het bedrijf vanuit de hoofdzetel in Zingem. Incrius treedt daarbij al zowat tien jaar op als de vaste IT-partner van het bedrijf.

Toekomstgerichte infrastructuur

Onlangs nam D'Hondt een compleet nieuwe IT-infrastructuur in gebruik. "Het oude serverpark bevond zich aan het einde van zijn levenscyclus", zegt Stefan Versmessen, IT-verantwoordelijke bij D'Hondt. "De vernieuwing van de servers vormde de aanleiding om tegelijk ook een oplossing voor Disaster Recovery (DR) uit te bouwen." Bovendien paste het infrastructuurproject in de context van een bredere vernieuwing van IT bij D'Hondt. Het bedrijf start op vrij korte termijn met de implementatie van een nieuw ERP-pakket. Voor D'Hondt die oefening start, wilde het bedrijf op een nieuwe, toekomstgerichte infrastructuur kunnen rekenen. "We zijn in onze markt één van de grootste spelers van het land", zegt Stefan Versmessen. "We zijn niet alleen innovatief met onze producten en oplossingen, maar ook achter de schermen."

D'Hondt zet daarom sterk in op automatisering, onder meer voor de aansturing van het machinepark op de productiesites. "We werken overal met professionele software - en dat gebeurt nog altijd best op professionele hardware". Incrius begeleidde D'Hondt bij de samenstelling en uitrol van de nieuwe infrastructuur. In Zingem installeerde het bedrijf twee nieuwe Fujitsu-servers en een SAN-oplossing van het type NetApp FAS 2240. Op die infrastructuur werken ongeveer 60 gebruikers uit de winkelpunten en de administratie op de gevirtualiseerde servers (VMware). Via Citrix hebben ze toegang tot diverse applicaties. Verder installeerde Incrius in Zingem ook twee nieuwe UPS'en van Fujitsu en nieuwe routers van het type Cisco Catalyst. D'Hondt nam Veeam Essentials als back-upoplossing in gebruik. De vestiging in Wandre fungeert als DR-site. Daar voorzag Incrius onder meer een Fujitsu-server en een NetApp FAS 2220. "We syncroniseren voortdurend tussen de twee sites", legt Stefan Versmessen uit. "Op die manier garanderen we de bedrijfscontinuïteit van de medewerkers op alle locaties. Tegelijk hebben we het voordeel dat we de IT-ondersteuning centraal organiseren." Omdat de gebruikers van op afstand toegang hebben tot de centraal beheerde applicaties en data, kan D'Hondt ook makkelijk het gebruik van tablets en smartphones ondersteunen. "Dat is een groot voordeel voor onze mobiele medewerkers."

Focus op kernactiviteiten

Intussen rolt Incrius in de toonzalen van D'Hondt een wifi-netwerk uit op basis van Cisco Meraki access points. De verbindingen tussen de hoofdzetel en de andere sites van het bedrijf verlopen via het Explore-netwerk van Belgacom. Op het vlak van netwerkbeveiliging heeft Incrius een appliance voorzien van het type SonicWall NSA 2400. Ook voor het beheer van de softwarelicenties rekent D'Hondt op de assistentie van Incrius. "Het partnershap tussen D'Hondt en Incrius zorgt ervoor dat we ons op onze kernactiviteiten kunnen concentreren: onze business zo goed mogelijk ondersteunen", besluit Stefan Versmessen. "We beschouwen Incrius als het externe IT-team van ons bedrijf. De uitrol van de nieuwe infrastructuur was een belangrijke voorwaarde voor de volgende belangrijke stap in de modernisering van onze IT-omgeving: de implementatie van het ERP-pakket Microsoft Dynamics NAV."

D'Hondt NV
Stefan Versmessen, IT-verantwoordelijke
www.dhondt-deuren-trappen.be
Wilt u net als D'Hondt een It-infrastructuurvernieuwing doorvoeren of wenst u meer informatie? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Iedere maand tips & advies in jouw mailbox betreffende onze bedrijfscontinuïteit en andere oplossingen?

Referenties

Onze klanten zijn, naast het volledige Incrius-team, ons dierbaarste bezit. Ze vertellen zelf hoe onze diensten hun noden invulden en welke impact dit had op hun organisatie.
Meet us

Ons bedrijf is gelegen in Laarne. Incrius levert diensten in heel België met Vlaanderen als belangrijkste focus.

News

GDPR is geen Buzzword maar een concreet feit. Maar het belang van GDPR op de bedrijfsvoering is voor elk bedrijf anders.
Incrius ondersteunt bedrijven in het detecteren van de vereisten en het implementeren van de gepaste maatregelen om zo in lijn te zijn met de nieuwe regelgeving.