Incrius Tip: Videocalls zonder stress met 5 eenvoudige trucjes.

Videocalls zijn alom tegenwoordig. De één is er al wat beter mee weg dan de ander, maar we slaan er ons doorheen. Toch kan je het jezelf wat makkelijker maken. Door goed voorbereid aan je meeting te beginnen, hoef je je om het praktische aspect alvast geen zorgen meer te maken tijdens het gesprek. Wat kan je doen?

videocalls

1: Zet een herinnering in je agenda/telefoon.

Te laat komen in een fysieke meeting is not done. Wel, dat is evenmin het geval bij deze virtuele variant. Een agendapunt in je outlook agenda zetten, doen we vaak al. Maar omdat we niet altijd achter onze pc zitten, kan het helpen om een kwartier/half uur voor je meeting een alarm op je telefoon te zetten zodat je zeker op tijd kan starten.

2: Voorzie voldoende tijd.

Een meeting heeft de eigenschap om steeds wat uit te lopen. Hou hiermee rekening in je planning. Ook na je meeting nog een momentje voorzien om de notities af te werken en de actiepunten in te plannen, helpt om het overzicht te behouden.

3: Je scherm delen zonder gepruts.

Werk je thuis op een laptop met daarnaast een groter scherm? Dat kan bij schermdelingen voor wat onhandigheid zorgen. Dupliceer vanaf nu gewoon je laptopscherm met de snelkoppeling: Windows-toets+P-toets (extend/uitbreiden => duplicate/dupliceren).

4: Zet je notities vooraf klaar.

Voor je aan de meeting begint, zet je best al een one-note pagina klaar met de agendapunten. Via je outlook agendapunt kan je dit in één klik aanmaken met de knop bovenaan: “Meeting notes/notities bij vergadering”. Tijdens je meeting kan je de pagina delen zodat iedereen makkelijk kan volgen en de datums, extra info en to-do’s kan je meteen live aanvullen zodat niks vergeten geraakt.

5: Positioneer je camera.

Een eerste indruk is belangrijk. Doordat je elkaar bij videocalls enkel via een camera kunt zien, bekijk je best op voorhand om deze goed te positioneren. Hou daarbij rekening met de belichting. Zet je best niet voor een raam, want dit geeft een overbelicht beeld. Wil je helemaal professioneel overkomen? Zet je achtergrond wazig of gebruik een foto als background om je rommelige bureau weg te steken.

videocall/meeting

 

Vond je onze tips interessant of heb je zelf nog leuke ideetjes? Laat het ons zeker weten via ons contactformulier, want ook wij leren graag bij 🙂