Veilig terug naar kantoor met Microsoft Shifts 

Nu telewerk niet langer verplicht is, keren steeds meer werknemers terug naar hun vertrouwde kantooromgeving. En dat kan een uitdaging zijn voor office managers of bedrijfseigenaars, die erop moeten toezien dat die terugkeer veilig en geleidelijk gebeurt.

Hoe zorg je ervoor dat je een duidelijk en actueel overzicht hebt van welke collega’s op welke dagen aanwezig zullen zijn op kantoor?

In dit artikel vertellen we je hoe je Microsoft Shifts kan gebruiken om de geleidelijke terugkeer naar de werkplaats op een eenvoudige manier te organiseren.

 

First things first: wat is Microsoft Shifts?

Microsoft Shifts is een programma voor planningsbeheer. Concreet kan je met Shifts planningen voor je hele team aanmaken en beheren vanuit Microsoft Teams.

Die planningen of schema’s helpen je om beter in kaart te brengen wie aan- en afwezig is in elk team of departement. Zo ben je zeker dat er altijd voldoende personen zijn om elke dienst draaiende te houden.

Bovendien kan je via Shifts ook snel en doeltreffend deadlines of taken delen met je team.

 

Shifts inzetten om veilige afstanden te garanderen? Dat kan!

Met Shifts kan je in je planning ploegen (de zogenaamde “shifts”) creëren waarvoor werknemers zich kunnen registreren. Zo kunnen bedrijven aangeven hoeveel personen er maximum aanwezig mogen zijn om een veilige afstand van elkaar te respecteren.

Bijvoorbeeld: als je per dag graag maximum 10 werknemers vanop kantoor laat werken, dan kan je in je planning elke dag een shift aanmaken met daarin 10 beschikbare plaatsen. Je teamleden kunnen een plaats aanvragen zolang er beschikbaarheid is. Is de shift volzet? Dan dient de collega een andere dag te kiezen om naar kantoor te komen. First come, first served!

Je kan natuurlijk ook werken met ploegen per afdeling of per verdieping, afhankelijk van hoe je kantoorruimte is onderverdeeld.

Als je Shifts op deze manier inzet, wordt het ook makkelijker om binnen je bedrijf aan contact tracing te doen. Is er ondanks alles toch een teamlid ziek geworden? Dan kan je efficiënt controleren wie er in dezelfde ploeg aanwezig was en de betreffende collega’s inlichten.

Snel en eenvoudig

Zoals je ziet, is Microsoft Shifts een heel laagdrempelige oplossing om vlot schema’s op te stellen voor terugkerende werknemers.

Werkt je organisatie al met Microsoft Teams, dan is Shifts al beschikbaar zonder dat je hiervoor nog iets hoeft te doen. De planningen zijn bovendien eenvoudig toegankelijk voor alle leden in je Teams-groep.

Wel raden we je aan om één teamlid verantwoordelijk te maken voor het toewijzen van de plaatsen in een shift. Alle Teams-beheerders krijgen namelijk de verzoeken te zien, maar het is duidelijker om die bij één persoon te centraliseren. Je office manager is de logische keuze.

Wil je plaatsen automatisch toewijzen zolang er beschikbaarheid is? Ook dat is mogelijk, want Shifts is compatibel met Power Automate, waar je je goedkeuringsproces kan automatiseren volgens je wensen.

Wil jij een korte demo van Microsoft Shifts?

Plan dan gerust een vrijblijvende afspraak in onze agenda! Een van onze experts laat je dan met plezier zien hoe jij alles uit deze handige applicatie kan halen.

Wil jij hier onmiddellijk mee aan de slag? Contacteer ons en we implementeren het samen met jou.