Solutions partner voor infrastructuur

Microsoft

It’s all about the business

Voor welke technologie, opstelling of fabrikant je ook kiest, de productiviteit vergroten en bedrijfsrisico’s inperken zijn voor elke onderneming de belangrijkste aandachtspunten bij een infrastructuurvernieuwing. “De boel moet blijven draaien”, horen we vaak zeggen. Bij Incrius zijn we ons ervan bewust dat je te allen tijde je klanten moet kunnen bedienen en deadlines te halen hebt, maar ook dat je medewerkers op een veilige manier aan hun data horen te kunnen, waar en wanneer ze ook wensen te werken.

Stilstaan is achteruitgaan

Een flexibel IT-plan op maat van jouw bedrijf ben je klaar voor de toekomst. Maar welke oplossing voldoet aan jouw specifieke bedrijfsnoden? De cloud-omgeving is door de jaren heen steeds populairder geworden. Maar niet elke onderneming voelt zich hiermee (al) vertrouwd. Kan of wil je niet volledig overschakelen naar de cloud? Dan is het zoeken naar de juiste balans tussen traditionele on-premises infrastructuur en moderne hybride cloud-oplossingen. Daarbij is het belangrijk om ook legacy niet uit het oog te verliezen en oudere systemen op een veilige manier te integreren in de nieuwe omgeving.

Binnen ons ruime aanbod en professionele begeleiding vinden we vast jouw ideale oplossing.

Publiek, private cloud of on-premises?

Sommige processen en data, waarbij connectiviteit (internet) onmisbaar is,  bijvoorbeeld bij productiebedrijven, hou je liefst lokaal. Een on-premises oplossing, met eventuele integratie met de private cloud is hier de beste optie.

Zijn schaalbaarheid, beheer en bereikbaarheid de belangrijkste redenen voor je digitale transformatie? Dan is Microsoft Azure vast iets voor jou.

Klassieke server met storage model of software defined?

Verlies van bedrijfsdata en stilstaande productie omwille van een defect aan je server? Er zijn een aantal oplossingen waarmee je deze risico’s kan inperken. Door twee fysieke servers te plaatsen met centrale storage (3-tier model), kan de ene server de virtuele data en processen van de defecte server overnemen. Voor volledige redundantie zonder performantieverlies zou je dus op twee locaties binnen je vestiging dezelfde opstelling met replicatie moeten installeren. Kortom, veel ruimteverlies en vooral een dubbele investeringskost. Software defined biedt daar de oplossing.

Storage Spaces Direct

Storage spaces direct werkt volgens softwaregedefinieerde shared-nothing opslag. In mensentaal wil dat zeggen dat meerdere servers geclusterd worden. Elke servernode bevat processoren, memory, storage en netwerk.

Aan de hand van software wordt er over de servers heen een automatisch geconfigureerde opslagpool gevormd. Dat heeft als voordeel dat wanneer een drive of servernode defect is, een andere server overneemt, zonder data-of productieverlies. Zo geniet je van meer bedrijfszekerheid, zonder de hoge investeringskost.

Azure Stack HCI

Azure Stack HCI is op hetzelfde “storage spaces direct”-systeem gebaseerd maar dan een pak eenvoudiger en veiliger in opzet. Het besturingssysteem integreert on-prem processen met de bekende en vertrouwde mogelijkheden van Azure. Op die manier kun je jouw data en processen overal raadplegen én beheren. Implementeer en gebruik virtuele machines van Windows en Linux in je datacenter zoals anders en breidt deze uit naar de cloud met Azure backup, Azure monitor en Microsoft Defender for Cloud.

De voordelen van Azure Stack HCI op een rijtje:

  • Eenvoudige te beheren in het Azure portaal
  • Geschikt voor veeleisende workloads zoals die van o.a. productiebedrijven.
  • Verhoogde bedrijfszekerheid zonder hoge investeringskost.
  • Toekomstbestendig dankzij de grote schaalbaarheid
  • Grote implementatieflexibiliteit

Laat je inspireren door de getuigenis van Picanol Group. 

In deze getuigenis lees je hoe Incrius en Fujitsu de krachten bundelen om Picanol Group klaar te stomen voor de toekomst. Met een succesvol geïmplementeerde 12-node Azure Stack HCI-oplossing in Ieper en een 4-node setup in hun nieuwe fabriek in Roemenië, ervaart Picanol minder foutmeldingen en blijkt ook de schaalbaarheid eenvoudiger en sneller. Bovendien zijn er minder uren nodig voor onderhoud en zijn ze flexibeler dankzij de cloudmogelijkheden van Azure.