VIGO – Zorgeloze wifi na stevige upgrade

“Het wifi netwerk van VIGO kreeg een stevige upgrade dankzij Incrius.”

VIGO Wifi upgrade Incrius netwerk Ruckus

 

VIGO – Helping people move on

VIGO helpt mensen graag vooruit in het leven. En dat doet deze Belgische specialist in technische orthopedie door elke patiënt de meest optimale rolstoel, prothese, schoen of orthese te bezorgen. Met zijn 500 medewerkers is VIGO uitgegroeid tot de absolute nummer één in ons land. Bovendien gooit ook de Poolse dochteronderneming van VIGO hoge ogen in de sector.

Het verouderde wifi-netwerk stond echter haaks op de groei en dynamiek van het bedrijf. En zo kwam Incrius in beeld. Zij implementeerden de bijzonder efficiënte Ruckus Wireless oplossing, die zorgt voor een betrouwbare connectiviteit in omgevingen met veel gelijktijdige gebruikers.

VIGO gebouw Wetteren Ruckus Wifi netwerk Incrius

 

 

 

VIGO – Helping people move on

“Onze gedateerde wifi-installatie, op sommige plaatsen meer dan tien jaar oud, was dringend toe aan een stevige refresh”, steekt IT-manager Dries Verbruggen van wal. “Zo werkten we met losstaande FAT Wireless Access Points en waren de toestellen sterk verouderd. Bovendien fungeren wij ook als datacenter voor onze Poolse collega’s. Kortom, we zaten met een erg traag en log wifi-systeem dat niet meer paste bij ons bedrijf. Een upgrade was dus meer dan welkom. Het project moest echter meer zijn dan alleen maar een opfrissing. Het on-premise kunnen draaien van de software, high availability, een efficiënte centrale beheerscontrole met goede tools voor alle vestigingen en een gemakkelijk uit te rollen systeem waren voor VIGO de belangrijkste vereisten.

Expertise en efficiëntie

Incrius denkt altijd mee met de klant en is grote voorstander van de Ruckus Wireless oplossing. “Toen ik me begon te informeren over de mogelijke oplossingen voor ons probleem, las ik veel goeds over Ruckus. Dit systeem is een mooie optie voor bijvoorbeeld Cisco Classic, en bovendien een pak goedkoper”, gaat Dries verder. “Ik was dan ook aangenaam verrast dat Incrius dit systeem kon aanbieden. En hun expertise werd al vanaf de eerste informerende gesprekken duidelijk. Incrius bracht onze situatie duidelijk in kaart en voerde een POC on site uit. Voor mij de beste manier om snel en efficiënt te werk te gaan. Al bij al nam het traject zo’n drie maanden in beslag, van het allereerste gesprek tot de uiteindelijke aankoop.”

Geslaagde samenwerking

VIGO bestelde bij Incrius 50 nieuwe Access Point toestellen en 2 virtuele controllers voor de beheerssoftware. Hiermee haalden ze een bijzonder efficiënt systeem in huis dat zorgt voor een pak minder configuratiewerk. Voor de uitrol van de Ruckus Wireless oplossing zorgde VIGO zelf. Ook de hosting doen ze in eigen beheer, een service die eventueel ook door Incrius kan worden voorzien.

“Ik ben erg tevreden over het Ruckus-product en de vlotte samenwerking met Incrius. Deze investering is trouwens goed voor 5 jaar want we hebben ook de nodige support gekocht op de toestellen. Zo kunnen we de komende jaren alvast op beide oren slapen, aldus nog Dries Verbruggen.

Dries Verbruggen – IT-manager