Covid-19 creëert nieuwe trends binnen cybersecurity.

trends

 Covid-19 zorgt voor meer gesofisticeerde cybercriminaliteit.

 Dat het coronavirus zijn stempel onverbiddelijk op ons leven gedrukt heeft, dat staat vast. De grens tussen privé- en werkomgeving wordt steeds kleiner, contactmomenten worden onherroepelijk beperkt tot de digitale variant en ontspanning is alleen mogelijk binnen de eigen bubbel.

Aan de andere kant ontdekken we voor het eerst de mogelijkheden van thuiswerk, verlichten we veel vroeger dan anders onze huizen en tuinen om sfeer te creëren en sturen we massaal kerstkaartjes naar de mensen die we liefhebben. 2020 Was duidelijk een jaar vol aanpassingen.

Covid-19 blijkt een ware trendsetter, want ook binnen de cyberbeveiliging zijn er verschuivingen aan de gang. Nieuwe bedreigingen steken de kop op en de bestaande worden aangepast en versterkt. Dé techniek van dit jaar? De pandemie gebruiken als lokmiddel in e-mails om zo de aandacht van de lezer te trekken. Via bijlagen of links wordt de malware dan verspreid, onder het motto van gezondheidsadvies of donaties.

Daarnaast spelen cybercriminelen gretig in op de evolutie naar telewerk. Het virus heeft ervoor gezorgd dat de “moderne werkplek” in een stroomversnelling is geraakt. In ons trendrapport gaan we hier onder andere dieper op in.

ICT

 

 Incrius toont je de nieuwe trends in het ICT-domein.

Om van thuis uit te werken en verbonden te blijven, gebruiken we veelal app’s en programma’s voor videocalls. Ook cybercriminelen weten dat en ontwikkelen malware die uw conferenties doen crashen of gebruikers te beïnvloeden via kwaadaardige domeinen.

Dit maakt het voor particulieren bijzonder moeilijk om malware te blijven onderscheiden. Ook bedrijven merken de stijgende dreiging en voelen dat de veiligheid van hun data onder druk staat. Blijf je werkplekbeveiliging garanderen en wees op de hoogte van de huidige trends. Incrius kan je hierin begeleiden.

PS: Bijgevoegde links in dit artikel zijn veilig, dus neem gerust een kijkje 😉