Lokaal of cloud? Microsoft lanceert combinatie voor optimale bedrijfszekerheid.

Januari 2021, de start van een nieuw jaar met nieuwe wensen en voornemens. In deze onzekere tijd zal een goede gezondheid ongetwijfeld de eerste plaats innemen, maar wat staat er voor jouw bedrijf nog meer op die wishlist? Veel van die wensen hebben gegarandeerd te maken met bedrijfszekerheid.

 

Bij Microsoft begrijpen ze deze prioriteit en trachten ze hun server-oplossingen naar een hoger niveau te tillen. Momenteel is het namelijk kiezen of delen. Ga je voor de on-premise opzet of kies je voor Azure cloud? De cloud lokaal draaien was tot nu toe onmogelijk, maar daar komt nu verandering in. Maak kennis met de vernieuwde Microsoft Azure Stack HCI die de mogelijkheden van Windows Server 2019 inzet om de brug tussen lokaal en cloud mogelijk te maken.

What’s in a name

De naam “Azure Stack HCI” is natuurlijk niet nieuw. Microsoft gaf deze naam drie jaar geleden al aan hun Storage Spaces Direct (S2D)- oplossing, die een evolutie was vanuit Windows Server Software-Defined (WSSD).

Om verwarring te vermijden, voert Microsoft dan ook een naamsverandering door. Bovenstaande lokale oplossing zullen we voortaan benoemen als “Windows 2019 server S2D HCI”. De oplossing die de koppeling maakt tussen de lokale infrastructuur en Azure, wordt de nieuwe officiële “Azure Stack HCI”.

Microsoft Azure eco-system

 

Microsoft Azure eco-system

Geïntegreerde hybrid en cloud service met tal van voordelen

Met de nieuwe Azure Stack HCI wordt het mogelijk om je lokaal aangekochte infrastructuur te combineren met de cloud-services van Azure voor onder andere gegevensbescherming, DR en management. Zo blijf je altijd verzekerd van continuïteit en bescherming, ook wanneer het internet even wegvalt. Deze hybrid en cloud-versie werkt met een stand-alone besturingssysteem, genaamd: “Azure Stack HCI v20H2” en wordt geleverd als een Azure software service.

Hierbij ondersteunt Microsoft volgende drie implementiemogelijkheden:

  • OEM gevalideerde nodes bij een 4-tal vendoren (onder andere Fujitsu en Dell)
  • Gevalideerde nodes
  • Zelfbouw volgens de opgelegde specificaties

Dit betekent dat je nu een veel ruimere keuze hebt wat merken, designs en dus ook de prijs betreft. Bovendien is deze oplossing eenvoudig aan te passen aan jouw noden en budget dankzij het flexibele per-core abonnement. Geniet nu van een optimale bedrijfszekerheid door uw productiebelasting uit te voeren op deze hybride, vertrouwde hypergeconvergeerde infrastructuur.