Graphius – Vlot digitaliseren als bedrijf in volle groei
https://www.incrius.be/wp-content/uploads/2020/12/trenrappot__header.png

Graphius werkt al bijna 20 jaar samen met Incrius, die hen als sparringpartner helpt om vlot te digitaliseren en bij te blijven met de laatste technologieën. In deze getuigenis heeft Graphius het over deze succesvolle samenwerking, en hoe die ervoor zorgt dat het bedrijf zich kan focussen op wat écht telt.

Denis Geers, CEO van Graphius, en François Pczycki, IT-manager, vertellen in de onderstaande video over het belang van IT en digitalisering binnen hun organisatie.

“Een externe partner is belangrijk, want onze IT-mensen krijgen daardoor de handen vrij om ander werk te doen. Ik heb liefst dat mijn mensen zich daarop kunnen toeleggen, in plaats van bezig te zijn met de harde IT die nu door Incrius gedaan wordt.” – Denis Geers, CEO van Graphius

Vaste partners in een veranderende wereld

Graphius is een drukkerijgroep die actief is in diversie divisies, waaronder katernendrukwerk. Dat is eigenlijk alles gaande van boeken en catalogi tot brochures. Het bedrijf, dat bijna 500 medewerkers tewerkstelt, heeft twee industriële drukkerijen, eentje in Gent en de andere in Parijs.

IT is fundamenteel voor Graphius. “Er zijn zeer veel medewerkers van ons die elke dag in aanraking komen met IT”, zegt Denis. “IT is het hart van het bedrijf. We doen daarom beroep op Incrius, die ons als externe IT-partner bijstaat.”

Incrius en Graphius werken al sinds 2004 samen. Incrius staat onder andere in voor de dagdagelijkse ondersteuning in zowel hardware, netwerk, switchen en security. Niet alleen evolueerde Graphius op die tijd heel wat, ook Incrius groeide uit van infrastructuurpartner naar een sparringpartner die volledig transformeerde naar Hybrid Cloud. Samen gaan de twee partners op zoek naar de juiste oplossingen om de doelen van Graphius te bereiken.

Digitale transformatie

“Change gaan realiseren in een bedrijf dat continu aan het evolueren en het groeien is, dat is niet altijd even makkelijk”, zegt Kris Walraevens, CEO van Graphius. “Het werk moet namelijk gedaan worden, maar mensen moeten ook mee zijn met de vernieuwingen. We moeten daar dus altijd een transitie voorzien.” 

Een van de grootste uitdagingen wordt bijvoorbeeld een transitie naar nieuwere diensten, zoals Microsoft Teams, om klassieke zaken als e-mail te vervangen. 

“Het is een heel slimme beslissing geweest van Graphius om te beginnen digitaliseren. Ze beseffen dat hun business heel traditioneel is, maar dat vele processen gedigitaliseerd kunnen worden, zoals het communiceren met de klant en de verwerking van die flows. Het is door heel sterk in te zetten op die digitalisatie dat Graphius ook heel succesvol is.”

Future-proof teamwork

François en Denis kijken uit naar een verdere professionalisering van de samenwerking met Incrius in de toekomst. “Door alsmaar tijd te investeren in nieuwe technologieën, en ons daarin advies te verlenen, kan Incrius ons verder helpen om te groeien. Zo’n externe partner is belangrijk, want onze IT-mensen krijgen daardoor de handen vrij om ander werk te doen. Ik heb liefst dat mijn mensen zich daarop kunnen toeleggen, in plaats van bezig te zijn met de harde IT die nu door Incrius gedaan wordt.

Wil je zelf meer weten over hybrid en cloud, ben je benieuwd welke stappen je zelf kan ondernemen op je weg naar de modernere manier van werken of zoek je hulp bij het uitwerken van je toekomstvisie betreffende IT? Aarzel dan niet om ons te contacteren.